OM HOI FÖRLAG

Hoi Förlag grundades 2010 med devisen ”För författare, av författare”, ett modernt bokförlag som sätter författarens intressen i första rummet. Vi ser avtalet med författaren som ett samarbete där båda parter ska bidra och där en lyckad utgivning verkligen ska betala sig för författaren. Oavsett hur utgivningen går ska författaren få chansen att bygga sin plattform hos förlaget och vi prioriterar högt goda och många författarupplevelser.
Hoi Förlag är medlem i Svenska Förläggarföreningen och Nordiska oberoende förlags förening.

Hoi-modellen gör det möjligt för författaren att investera i sin egen utgivning, och tack vare det behålla den största delen av vinsten.
Vi har en bred allmänutgivning för alla åldrar, vilket innebär att du hos oss kan hitta barn- och ungdomsböcker, deckare och dokumentärer, fantasy och biografier, ledarskap, erotik, romantik och mer därtill.
Vi ger ut böcker som vi anser håller hög kvalitet och där vi bedömer att det finns en tillräckligt stor läsekrets för att författaren ska kunna få tillbaka sin investering och gå med vinst. Det bygger på rätt sätt för ett långt samarbete som alla tjänar på.

Hoi Förlag och dess grundare utsågs 2012 som Årets nyföretagare i Nordvästra Skåne och har uppmärksammats särskilt av Connect som ett företag med stor tillväxtpotential, vilket också har visat sig.
Förlaget ger idag ut närmare 50 titlar om året och har en kraftig tillväxt inom bland annat audioutgivning. Vi satsar nu vidare internationellt där första steget är utgivning av våra författare i Danmark.

Nettoomsättning Hoi Förlag AB (resultat) sedan starten:
2011: 714 tkr (+7 tkr)
2012: 3.056 tkr (-94 tkr)
2013: 5.692 tkr (-321 tkr)
2014: 10.610 tkr (-662 tkr)
2015: 10.437 tkr (+220 tkr)
2016: 12.673 tkr (+762 tkr)
2017: 15.141 tkr (+2,468 tkr)

Intressanta fakta och nyckeltal
158 bokutgivningar 2011 – 2016
125 utgivna författare
Andel nya författare 2016: 52%
Andel författare med flera utgivningar på förlaget: 23,2%
Andel författare som fått pengarna tillbaka på första avräkningen: 30,68%
Andel författare som fått pengarna tillbaka inom 18 månader: 71,59%

Ekonomiska nyckeltal
Soliditet: 22,4% (18,6% 2016)
Kassalikviditet: 125% (127% 2016)

 

Ägarbild
Lars Rambe är affärsjurist med en bakgrund som internationell bolagsjurist inom läkemedelsindustrin och tio år som advokat med egen byrå inklusive en tid som delägare i Advokatfirman Delphi. Lars har arbetat med ledningen för ett stort antal rikskapitalfinansierade teknikbolag och även genomfört omfattande överlåtelser av immateriella rättigheter liksom företagsöverlåtelser. Lars är etablerad deckarförfattare med flera bästsäljande titlar. Lars startade som en av Sveriges mest framgångsrika egenutgivare.

Sölve Dahlgren är journalist och har jobbat på dagstidning, veckotidning, månadsmagasin och med webb. Han har en bakgrund som chefredaktör och redaktionschef för flera sportmagasin inom Egmontkoncernen och har därefter drivit egen kommunikationsbyrå och arbetat med kundtidningar och nyhetsbrev.
Sölve äger och driver Boktugg, en nyhetssajt för bokbranschen.
Sölve är etablerad författare och har bland annat skrivit den populära ungdomsboksserien Innebandypiraterna och har en bakgrund som egenutgivare.

Ann Ljungberg är lektör, författarcoach och skrivkursledare sedan ett drygt decennium. Hon har arbetat med närmare 600 manus varav ungefär 150 blivit publicerade böcker - på Hoi och många andra förlag. Hon har ett mycket stort intresse för språk och läsande. Att se författare utvecklas i sitt skrivande är hennes största drivkraft. Hon arbetar med internetbaserad utbildningsverksamhet både inom skrivande och företagsutveckling.

Henrik Boman äger och driver den juridiska nischbyrån Hebonum Arbetsrätt AB. Dessförinnan var Henrik under flera år chefsjurist/förhandlingschef samt fungerade som vVD i Entreprenörföretagen/Plåtslageriernas Riksförbund inom Svenskt Näringsliv. Henriks kompetens täcker – utöver arbetsrättsliga/avtalsrättsliga områden – även in strategiska, organisatoriska och immaterialrättsliga frågor. Henrik Boman har tidigare ingått i Connect Stockholm/Uppsalas uppstartspanel, jobbat många år med annonsering/branding, är och varit aktieägare i flera uppstartsbolag, har ett stort kontaktnät samt är även egen företagare inom jord- och skogsbruk.

Jesper Hörnberg är senior advisor på Africa Enterprise Challenge Fund, där han har hand om en portfölj med företag runtom i Afrika. Jesper är en av grundarna till GiveWatts, en framgångsrik välgörenhetsorganisation som gör förnyelsebar energi tillgänglig på svårtillgängliga platser i Afrika. Han har en MBA från IMD i Lausanne med inriktning på ledarskap. Han har en bakgrund som entreprenör, investeringsstrateg, utvecklings- och samarbetsstrateg (på SIDA) och konsult.

Niclas Folkesson är entreprenör med styrelsepositioner i flera företag och mer än 15 års erfarenhet av ledarskapsutbildning och organisationsförbättring. Niclas är en högt meriterad expert inom sitt område. Han arbetar för att få individer, team och företag att växa genom att sätta kunden i första rum. Han har mycket breda erfarenheter av olika människor och företag i alla olika åldrar och faser. Niclas har sitt fokus på ledningsgrupper som ska bli högeffektiva och skapa en organisation med hög produktivitet. Niclas har arbetat med yrkeslandslaget, fotbollslandslaget, internationella samt nationella bolag liksom myndigheter.

 

Ledning
Styrelsen

Leif Brodén
styrelseordförande

Lars Rambe
VD, ledamot och grundare

Henrik Boman
ledamot

Niclas Folkesson
ledamot

Mattias Gustrin
ledamot