OM HOI FÖRLAG

Hoi Förlag grundades 2010 med devisen ”För författare, av författare”, ett modernt bokförlag som sätter författarens intressen i första rummet. Vi ser avtalet med författaren som ett samarbete där båda parter ska bidra och där en lyckad utgivning verkligen ska betala sig för författaren. Oavsett hur utgivningen går ska författaren få chansen att bygga sin plattform hos förlaget och vi prioriterar högt goda och många författarupplevelser.
Hoi Förlag är medlem i Svenska Förläggarföreningen och Nordiska oberoende förlags förening.

Hoi-modellen gör det möjligt för författaren att investera i sin egen utgivning, och tack vare det behålla den största delen av vinsten.
Vi har en bred allmänutgivning för alla åldrar, vilket innebär att du hos oss kan hitta barn- och ungdomsböcker, deckare och dokumentärer, fantasy och biografier, ledarskap, romantik och mer därtill.
Vi ger ut böcker som vi anser håller hög kvalitet och där vi bedömer att det finns en tillräckligt stor läsekrets för att författaren ska kunna få tillbaka sin investering och gå med vinst. Det bygger på rätt sätt för ett långt samarbete som alla tjänar på.

Hoi Förlag och dess grundare utsågs 2012 som Årets nyföretagare i Nordvästra Skåne och har uppmärksammats särskilt av Connect som ett företag med stor tillväxtpotential, vilket också har visat sig.
Förlaget ger idag ut närmare 100 titlar om året och har en kraftig tillväxt inom bland annat audioutgivning. Vår genreimprint Lusthuset Förlag är marknadsledande i Sverige på erotisk litteratur.

Nettoomsättning Hoi Förlag AB (resultat) sedan starten:
2011: 714 tkr (+7 tkr)
2012: 3.056 tkr (-94 tkr)
2013: 5.692 tkr (-321 tkr)
2014: 10.610 tkr (-662 tkr)
2015: 10.437 tkr (+220 tkr)
2016: 12.673 tkr (-926 tkr)
2017: 15.141 tkr (+533 tkr)

Intressanta fakta och nyckeltal
Över 400 bokutgivningar 2011 – 2019
Över 200 utgivna författare
Nya författare står för cirka 50% av utgivningarna varje år.
Antalet författare med flera utgivningar på förlaget ökar hela tiden.

Ekonomiska nyckeltal
Soliditet: 22,4% (18,6% 2016)
Kassalikviditet: 125% (127% 2016)

 

Styrelsen

Lars Rambe
VD, ledamot
Lars är affärsjurist med en bakgrund som internationell bolagsjurist inom läkemedelsindustrin och tio år som advokat med egen byrå inklusive en tid som delägare i Advokatfirman Delphi. Han har arbetat med ledningen för ett stort antal rikskapitalfinansierade teknikbolag och även genomfört omfattande överlåtelser av immateriella rättigheter liksom företagsöverlåtelser. 
Lars är etablerad deckarförfattare med flera bästsäljande titlar, och startade som en av Sveriges mest framgångsrika egenutgivare.
Han är en av grundarna till Hoi förlag och idag huvudägare.

Leif Brodén
Styrelseordförande
Leif har flerårig erfarenhet som marknadsdirektör, VD och koncernchef inom svensk exportindustri. Entreprenör med engagemang i ett flertal företag. Rådgivare inom miljö-och hållbarhetsfrågor. Ledamot av IVA. Medförfattare till "Din framgång ingen annan illa".

Anne-Catherine Worth
Ledamot
Anne-Catherine har tjugo års erfarenhet av varumärkesresor och strategiskt kommunikations- och förändringsarbete. Hon har bland annat varit kommunikationschef på Posten Logistik och presschef på Posten. Hon är idag kommunikationschef vid Novamedia Sverige AB som driver Svenska Postkodlotteriet. Hon är också mentor för unga kommunikatörer inom ramen för Sveriges Kommunikatörer.  

Niclas Folkesson
Ledamot
Niclas är entreprenör med styrelsepositioner i flera företag och mer än 15 års erfarenhet av ledarskapsutbildning och organisationsförbättring. Niclas är en högt meriterad expert inom sitt område. Han arbetar för att få individer, team och företag att växa genom att sätta kunden i första rum. Han har mycket breda erfarenheter av olika människor och företag i alla olika åldrar och faser. Niclas har sitt fokus på ledningsgrupper som ska bli högeffektiva och skapa en organisation med hög produktivitet. Niclas har arbetat med yrkeslandslaget, fotbollslandslaget, internationella samt nationella bolag liksom myndigheter.

Henrik Boman
Ledamot
Henrik äger och driver den juridiska nischbyrån Hebonum Arbetsrätt AB. Dessförinnan var Henrik under flera år chefsjurist/förhandlingschef samt fungerade som vVD i Entreprenörföretagen/Plåtslageriernas Riksförbund inom Svenskt Näringsliv. Henriks kompetens täcker – utöver arbetsrättsliga/avtalsrättsliga områden – även in strategiska, organisatoriska och immaterialrättsliga frågor. Henrik Boman har tidigare ingått i Connect Stockholm/Uppsalas uppstartspanel, jobbat många år med annonsering/branding, är och varit aktieägare i flera uppstartsbolag, har ett stort kontaktnät samt är även egen företagare inom jord- och skogsbruk.

Mattias Gustrin
Ledamot
Mattias är delägare i managementkonsultföretaget Opticos och har mer än 15 års erfarenhet från IT- och konsultbranschen. I sin roll som managementkonsult arbetar Mattias med rådgivning inom områden som Digitalisering, IT-strategi och förändringsledning. Som Head of Insights på Opticos leder han även företagets arbete inom omvärldsbevakning och utveckling av eget IP. Mattias har tidigare arbetat för konsultföretag som Gartner och PA Consulting Group och har en civilingenjörsexamen i Datateknik från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.