LEKTÖRSLÄSNING NOVELLER

Vad är en lektörsläsning?
En noggrann genomgång av ditt manus av en professionell manusläsare, en lektör, med stor erfarenhet av att bedöma den litterära kvaliteten på en text. Lektören granskar språket och analyserar berättarteknikens olika delar. Lektörsomdömet får författaren normalt inom två veckor. Lektören tittar särskilt på berättelse och konstruktion, tempo/framåtrörelse, språk och berättarröster, karaktärer och gestaltning. De lektörer vi anlitar är utvalda av oss för sin erfarenhet och professionalism och arbetar på frilansbasis för många bokförlag.

Fördelar med att beställa en lektörsläsning via Hoi Förlag?
Alla manus vi tar emot blir automatiskt föremål för förlagets bedömning med chans till erbjudande om utgivning, men du förbinder dig inte att ge ut din novell på Hoi Förlag genom att köpa en lektörsläsning av oss.

Vad kostar en lektörsläsning?
Den kostar 500 kr (+ moms 25%) för en novell mellan 3000 och 8000 ord. Du får ditt skriftliga lektörsomdöme efter ca två veckor från det att vi registerat betalningen, beroende på arbetsbelastning och storhelger.

Vad kostar det att ge ut en novell på Hoi Förlag?
Utgivningskostnaden är 4000 kr, men du betalar endast 3000 kr (+ moms) eftersom Hoi Förlag går in och delfinansierar med 1000 kr som en del i vår satsning att bygga landets bästa novellkatalog. Novellen publiceras i epub-format och kommer att finnas hos alla större återförsäljare av e-böcker. Vi marknadsför också din novell tillsammans med den övriga katalogen i bl a våra sociala medier.

Efter att förlaget och författaren fått tillbaka sina investeringar i utgivningen delas nettovinsten på försäljningen med 80% till författaren och 20% till förlaget. Efter att förlaget har fått igen sina delfinansiering på 1000 kr betalar vi ut 100% av nettot till författaren tills hela investeringen är återbetald. Avräkning sker halvårsvis.

Utgivningspaketet kan utökas med audio och/eller pappersutgåva enligt överenskommelse.