davidlega.jpg

David Lega

David har ett handikapp som innebär att han är förlamad i båda armarna och saknar muskler i benen.

Han tog studenten 1992 och påbörjade sina universitetsstudier direkt efteråt. Han studerade terminer av psykologi, företagsekonomi, engelska och nationalekonomi innan han påbörjade Juristutbildningen på Handelshögskolan i Göteborg. 

Parallellt med studierna simmade han sig in i världseliten. En silvermedalj vid junior-VM i St. Etienne 1990, följdes av en sjätteplats vid VM på Malta 1994. 1996 kom det stora genombrottet vid Paralympics i Atlanta. Tack vare bland annat två världsrekord under spelen fick David ta emot ”Triumph of the Human Spirit”, de paralympiska spelens Bragdguld. Fram till och med Paralympics i Sydney 2000 blev det totalt tre VM-guld, fyra EM-guld och 14 världsrekord för David innan han beslutade sig för att avsluta sin framgångsrika karriär.

David är sedan januari 2011 kommunalråd för Kristdemokraterna i Göteborg. För Göteborgs Stad har han bland annat uppdrag som vice ordförande i Idrott- och föreningsnämnden. David är också andre vice partiledare för Kristdemokraterna och sitter i partistyrelsen och partiets verkställande utskott.

lega.se